Trei cetățeni bulgari au încercat să intre în România cu teste PCR false

Marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, trei cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, care au prezentat la control teste PCR cu rezultate negative.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele prezentate de aceștia nu au fost eliberate de clinicile menționate.

Percheziții la firme de transport internațional suspectate că ofereau călătorilor teste false Covid-19

Persoanele în cauză au declarat polițiștilor de frontieră faptul că  intenționau să călătorească pe teritoriul României și au achiziționat testele respective de la un cetățean bulgar, pe care l-au întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind fiecare câte 50 de euro obținerea lor.

Polițiștii de frontieră au interzis intrarea celor trei, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbaţii au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!