Skip to content

Ucigaș capturat în Germania după 33 de ani de la comiterea unei crime în România

Ucigaș capturat în Germania după 33 de ani de la comiterea unei crime în România

Un bărbat din Sri Lanka în vârstă de 52 de ani a fost capturat miercuri, 3 ianuarie, în Moers, Germania, în urma unui schimb de informații între Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – IGPR și Biroul Sirene Germania. Acesta a fost condamnat pentru o crimă comisă în 1991.

Conform comunicatului transmis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în decembrie 1991, Kumarasamy Navaneethan a ucis un străin, l-a legat și înfășurat într-un covor în locuința sa din București, iar apoi i-a transportat trupul în cartierul Crângași și l-a aruncat în Lacul Morii.

Împotriva acestuia, Tribunalul București, Secția a II-a Penală, a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 224 din 30.10.1997, fiind condamnat la 19 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În 14 octombrie 2013, Biroul Sirene din România a emis o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pentru arestarea bărbatului srilankez, conform unui mandat european de arestare emis de Tribunalul București pentru infracțiunea de omor.

În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, având informații despre prezența sa în Germania, Biroul Sirene din România a colaborat cu Biroul Sirene Germania pentru a localiza individul.

În prezent, sunt în curs proceduri judiciare pentru a pune în aplicare mandatul european de arestare.