Skip to content

Ultraș român violent, oprit la intrarea în Germania. Mergea la meciul cu Slovacia

ultras roman violent in germania

Unui ultraș român de 39 de ani i s-a interzis intrarea în Germania și a trebuit să se întoarcă în Belgia. Incidentul a avut loc la scurt timp după miezul nopții dintre luni și marți, când ofițerii de la poliția de frontieră germană au controlat un autoturism în care se aflau doi pasageri.

Cu ocazia Campionatului European de Fotbal 2024 au fost reintroduse controale temporare la frontierele interne ale Germaniei. Totul s-a petrecut la punctul de trecere a frontierei Steinebrück de pe Autostrada A60.

Ambii bărbați s-au legitimat cu documente de identitate românești și au prezentat bilete electronice pentru meciul Slovacia contra România din 26 iunie 2024 de la Frankfurt/Main. În vehicul, polițiștii au descoperit sute de autocolante ale unei grupări ultras românești.

În plus, pe numele pasagerului de 39 de ani exista o alertă ca infractor violent în sport. Potrivit unui comunicat al Poliției Federale, se presupune că românul aparține unei grupări ultras care în trecut s-a remarcat prin acte de violență la meciuri internaționale. Există și indicii că ar fi vrut să participe la confruntări planificate pe teritoriul Germaniei.

Poliția de frontieră Trier a refuzat intrarea ultrașului violent în Germania și l-a trimis înapoi în Belgia. În schimb, șoferul de 35 de ani a primit permisiunea de a-și continua drumul.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!