Un bărbat acuzat că ar fi atins indecent o fetiță a murit la spital după intervenția jandarmilor – VIDEO

Un bărbat de 50 de ani a decedat după ce a ajuns în comă la spital în urma unei intervenții a jandarmilor din Vatra Dornei.

El ar încercat să agreseze o copilă la un spectacol folcloric care avea loc vineri, 19 iulie 2019, în parcul din oraş.

Jandarmii au încercat câteva minute să îl imobilizeze pe bărbat, dar fără suuces.

În imagini se vede cum o femeie jandarm a folosit spray-ul lacrimogen.

După ce s-a uitat în jur, parcă pentru a se asigura că nu o vede nimeni, ea a folosit spray-ul de la câțiva centimetri de fața celui pus la pământ.

Oamenii legii au fost abordați de un părinte care a susținut că fiica sa în vârstă de 12 ani ar fi fost atinsă de un individ.

După ce l-au identificat și l-au scos din mulțime, jandarmii au încercat să-l încătușeze, dar fără succes.

Jandarmeria anchetează cazul pentru că după folosirea spray-ului, bărbatul și-a pierdut cunoștința și a fost târât de subofițeri până la mașină. Intrase deja în comă.

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat pentru Digi 24 că efectele gazului lacrimogen sunt accentuate în condiții de căldură și umiditate ridicată.

„Deși e descris ca armă neletală pentru controlul mulțimii, există studii care pun la îndoială această clasificare. Gazul CS poate provoca afecțiuni pulmonare și poate afecta inima și ficatul în mod semnificativ. Se poate ca la un pacient cu afecțiuni cardio preexistente să se ajungă la un accident coronarian acut și infarctul sau AVC-ul să fi dus la această stare gravă”, a adăugat medicul.

Parchetul Militar Iași a deschis un dosar penal în acest caz.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?