Un convoi de mașini care venea din Italia, oprit la intrarea în București

Un convoi de mașini este oprit la  intrarea în Bucureşti. Autoturismele veneau din Italia, au intrat în țară pe la frontiera de vest și se îndreaptă spre Constanța și Prahova.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat astăzi, 11 martie 2020, pentru B1 TV că acest convoi este oprit pentru liniştirea traficului din Capitală.

„La intrarea în Bucureşti este într-adevăr un convoi oprit. Acum acesta se împarte în două direcţii – o parte spre Prahova şi o parte spre Constanţa.

Trebuie să fie asigurată şi rigurozitatea deplasării în Bucureşti, adică maşinile din convoi să fie într-o deplasare compactă şi aglomeraţia de la ora 6-7 nu va da această premisă.

Se aşteaptă un pic liniştirea circulaţiei din Bucureşti, astfel încât acestea să se deplaseze în siguranţă.

Nu se vor opri în Capitală,  convoiul se va deplasa compact către Constanţa şi către Ploieşti şi va face o escală şi în Ialomiţa”, a explicat ministrul de Interne.

Vela a mai precizat că prefecții au fost înştiinţaţi despre starea convoaielor formate la graniţă tocmai pentru ca persoanele care vin, cei mai mulți din Italia, să fie aşteptaţi şi introduşi în centrele de carantină.

El a mai spus că autoritățile au fost pregătite inițial să îi cazeze pe românii plecați din Italia în centre din vestul țării, dar a decis până la urmă să organizeze astfel de convoaie.

Conform declarațiilor ministrului, convoaiele sunt escortate de Poliţie şi Jandarmerie, iar persoanele din aceste mașini nu au acces în locuri publice, mall-uri oraşe.

La frontieră, autoritățile au organizat convoaie de maxim zece autoturisme.

Deputat UDMR: Românii fără asigurare medicală care au plecat din țări afectate de coronavirus să plătească la ANAF

CORONAVIRUS: Situația s-a agravat la nivel mondial. OMS declară PANDEMIE

CORONAVIRUS: Numărul deceselor din UE aproape s-a dublat în numai două zile

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?