Un jandarm turmentat a amenințat un polițist de la Circulație – VIDEO

Un ofițer din Jandarmerie a amenințat un echipaj de la Poliția Rutieră după ce acesta a oprit în trafic mașina în care se afla. La volan era soția jandarmului care a primit un avertisment scris pentru că nu avea actele la ea.

Întîmplarea a fost povestită de sindicaliștii Europol pe o rețea de socializare. Filmulețul este însoțit de un mesaj din care reiese că cetățeanul turmentat este angajat al Jandarmeriei.

Din imaginile filmate reiese că individul s-a prezentat ca fiind matorul Culache (foto), iar soția sa îi spune Daniel. Redăm mai jos textul celor de la Sindicatul Europol.

„Un echipaj de poliție oprește un autoturism în toiul nopții în Tecuci, jud. Galați. La volan este o femeie care le spune polițiștilor că nu are actele asupra ei. În drepta este personajul alfa, vizibil turmentat.

Cum au ajuns jandarmii români să bată tineri marocani în metroul din Paris

Colegii o felicită pe doamnă pentru că a ales să conducă ea autoturismul și îi spun că de data aceasta, îi vor acorda un avertisment pentru lipsa actelor, fiind clar că a fost nevoită să conducă mașina în contextul partenerului turmentat.

Surpriza însă apare când polițistul îi înmânează procesul verbal și îi spune că i-a aplicat avertisment. Personajul Alfa intră în scenă, îi ordonă soției să scrie că nu recunoaște fapta, zbiară că el este ofițer superior și îi amenință pe polițiști că va avea el grijă de ei.

Aceasta este o categorie aparte de frustrați pe care îi găsim în tot sistemul nostru, fie că e vorba de jandarmi, pompieri, poliție.

Sunt cei care au legitimația de decor, pentru că oricum pe ei nu îi vezi în stradă alături de subalterni să îi coordoneze și să îi îndrume. Ei stau închiși prin birouri sau îi vezi doar în controale unde fac pe zmeii.

Generațiile însă se schimbă. Polițiștii tineri nu mai sunt intimidați nici de statutul social, nici de cel politic și nici chiar de amenințările acestui tip de ofițer superior. De-abia așteptăm să vedem dacă și conducerea Jandarmeriei Române tolerează astfel de comportamente”.

În urma unor scurte verificări, a reieșit că este vorba despre Daniel Dumitru Culache, fost comandant de pluton și ofițer specialist MSE CMI.

„Sunt ofițer superior! Bă, sunteți nebuni la cap!? Roxana, scrie acolo: nu recunosc… Bă, băiatule, ia mâna după mine. Bă, du-te la mașină, lasă-mă în pace. Băiatule, ia mâna după mine. Băieții fac un abuz. Câți ani de MAI? La următoarea misiune, când voi coordona toate activitățile, voi avea grijă special… de tine. Nu de puștiul, el și-a făcut treaba”, țipă jandarmul.

În urma difuzării imaginilor, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi a precizat că a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară și s-a dispus sesizarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi cu privire la fapte susceptibile de a fi infracţiuni.

Șefii lui Culache au mai explicat că ofiţerul nu este încadrat pe o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, ci are funcţia de ofiţer specialist în cadrul Serviciului Management Operaţional.

„Respectarea legii nu este o opţiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofiţer sau subofiţer, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine”, se mai arată în comunicatului Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Ofițer de poliție, fost jandarm, reținut de DNA. A cerut mii de euro de la șoferi care au comis infracțiuni rutiere

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!