Skip to content

Un român a sustras unelte din Franța pentru a-și deschide propria afacere în România

Unelte furate din Franța, depistate la frontieră în bagajele unui român

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au identificat la intrarea în țară, în bagajele unui cetățean român, diverse unelte utilizate în construcții, pe care individul le-a sustras din depozitul companiei la care fusese angajat în Franța.

Luni, 18 septembrie, în jurul orei 22:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, bărbatul din Constanța s-a prezentat pentru a efectua procedurile de control la intrarea în România. Acesta călătorea într-un autocar înmatriculat în România, care venea din Franța.
Microbuz furat de la o firmă de închirieri din Austria, depistat la frontieră

În timpul verificării efectuate de către polițiștii de frontieră, în bagajele constănțeanului în vârstă de 35 de ani au fost descoperite mai multe unelte folosite în domeniul construcțiilor, inclusiv șurubelnițe electrice, flexuri, un rotopercutor, acumulatori și o stație de încărcare. Valoarea acestor obiecte a fost estimată la 11.700 de lei.

Individului i-au fost cerute documente justificative pentru aceste bunuri, deoarece autoritățile primiseră anterior un apel telefonic de la un alt cetățean român din Franța, care a semnalat că mai multe unelte dispăruseră din depozitul societății pe care o administrează.

Călătorul din Constanța nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența și posesia acestor bunuri marca Hilti găsite în bagajele sale. După investigațiile ulterioare, polițiștii de frontieră au constatat că aceste unelte au fost luate direct din depozitul companiei la care bărbatul lucrase în trecut.
Autoturism de lux furat din Germania, depistat la frontieră. Șoferul român, cercetat penal

Acesta a declarat că a fost angajat la firma cetățeanului român care a raportat dispariția bunurilor, dar acum a dorit să se întoarcă în România pentru a începe o afacere pe cont propriu. Din acest motiv, nu a plecat cu mâna goală din Franța, a luat cu el și uneltele de la fostul loc de muncă.

Bunurile au fost confiscate în vederea continuării investigațiilor, iar bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de furt.