Un scuterist inconștient a scăpat la mustață de un tren – VIDEO

Un scuterist inconștient a scăpat la mustață de un tren care venea în mare viteză. Făcuse slalom printre barierele lăsate. Incidentul a cauzat zece ore de întârzieri pe linia ferată respectivă.

Infrabel, operatorul de infrastructură feroviară din Belgia, a postat imaginile cu scuteristul pe o rețea de socializare în data de 19 aprilie 2023.  Incidentul a avut loc în Rumbeke, o localitate din regiunea Flandra de Vest.

Potrivit presei belgiene, polițiștii au declanșat o anchetă pentru găsirea persoanei de la ghidon. Oficialii Infrabel au precizat că spune că evenimentul a cauzat aproape zece ore de întârzieri a traficului feroviar pe acea linie.

În Belgia, nerespectarea legislației rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată se pedepsește cu amendă cuprinsă între 320 și 4.000 de euro.

Permisul de conducere poate fi suspendat, persoanele care nu respectă legea fiind pasibile de o interdecție cuprinsă între opt zile și cinci ani și trebuie să plătească despăgubirile sau daunele cauzate de întârzierile feroviare pe care le-au pricinuit.

Autoturism furat din Belgia, depistat la frontieră. „L-am luat în leasing, n-am mai plătit ratele”