Ungaria interzice circulația vehiculelor mai mari de 7,5 tone în perioada 13 -15 martie

Începând cu data de 13.03.2021 ora 23.00 (ora României) până în data de 15.03.2021 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, informează Poliția de Frontieră Română.

Măsura este luată de autorităţile maghiare ca urmare a faptului că data de 15 martie 2021 este o zi de sărbătoare naţională și nu se lucrează.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

În această perioadă şoferii automărfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Poliţia de Frontieră recomandă ca, după ridicarea restricțiilor, şoferii de automărfare să tranziteze prin toate punctele de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine aglomerația.

„De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Familie de traci, prinsă la frontiera cu Ungaria într-o mașină radiată din circulație cu număr de Tracia

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!