Skip to content

Ungaria restricționează temporar traficul rutier pentru aceste vehicule

Restricții trafic Ungaria mai 2024

Autoritățile de frontieră din Ungaria au informat că în acest sfârșit de săptămână circulația vehiculelor de marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată pe teritoriul Ungariei. Această măsură a fost luată deoarece data de 20 mai 2024 este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare.

Restricțiile nu se aplică vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile sau care necesită un anumit regim de temperatură. Traficul de pasageri și autoturisme se va desfășura în condiții normale.

Șoferii vehiculelor de marfă vor fi obligați să staționeze în parcările special amenajate până la finalizarea restricțiilor de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Circulaţia pentru acest tip de vehicule se va derula după următorul program:

Intervalul orar (ora României)Trafic autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone
19.05.2024, intervalul orar 07.00 – ora 23.00Restricţionat
20.05.2024, intervalul orar 07.00 – ora 23.00Restricţionat

Recomandări:

La ridicarea restricțiilor, Poliția de Frontieră recomandă șoferilor de vehicule de marfă să folosească toate punctele de frontieră disponibile pentru tranzit, pentru a evita suprasolicitarea unor puncte de trecere într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicației Trafic on-line, dezvoltată și pentru vehiculele de mare tonaj, disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.