UNTRR solicită guvernului să permită sezonierilor să călătorească cu autocarul din România în alte țări

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului României să permită transporturile rutiere de persoane prin curse neregulate (charter), pentru transportul şoferilor profesionişti şi al lucrătorilor sezonieri din România către alte state, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de organizaţie.

UNTRR solicită astfel completarea Ordonanţei militare nr.7/04.04.2020, argumentând că documentul permite zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităţilor competente din ţara de destinaţie.

„UNTRR consideră că aşa cum se admite plecarea la lucru cu avion charter şi cu autoturism, trebuie să fie permisă şi deplasarea cu autocarele, atât pentru a permite celor care au contracte să meargă la lucru şi să degreveze presiunea pe bugetul statului, cât şi pentru a permite transportatorilor de persoane să organizeze similar cu liniile aeriene tot chartere spre ţari precum Germania, Spania, Franţa”, se menţionează în comunicat.

Transportul cu autocarul este preferat de multe companii din România pentru organizarea deplasării personalului angajat şi a lucrătorilor sezonieri, având în vedere preţul accesibil, precum şi siguranţa, calitatea şi flexibilitatea serviciilor oferite, susţine UNTRR.

În prezent, potrivit art. 11 din Ordonanţa Militara 7/2020, transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional este suspendat pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos şi Turcia şi din aceste ţari către România, pe toată perioada stării de urgenţă.

Multe companii de transport rutier de marfă din România apelează în prezent la autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane de 8+1 locuri, pentru a organiza deplasarea şoferilor profesionişti români în vederea preluării camioanelor aflate în alte state membre UE, asigurând astfel în continuare operarea transporturilor rutiere internaţionale în UE, notează UNTRR.

WIZZ AIR: Zborurile spre și din Marea Britanie, Elveţia şi Olanda, suspendate până pe 18 aprilie

Germania ridică restricțiile pentru muncitorii sezonieri străini. În aprilie se va permite intrarea a 40.000 de persoane

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA