Skip to content

„Urgență atentat”. Franța a ridicat nivelul de alertă la gradul cel mai înalt

„Urgență atentat” Franța a ridicat nivelul de alertă la gradul cel mai înalt

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că autorităţile au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt – “urgenţă atentat”, pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist care a avut loc în data de 13 octombrie într-un liceu din oraşul Arras, departamentul Pas-de-Calais, soldat cu decesul unui profesor şi rănirea gravă a altor două persoane.

Nivelul “urgenţă atentat” reprezintă un apel la vigilenţă adresat instituţiilor franceze şi populaţiei şi permite consolidarea dispozitivelor de militari ai operaţiunii “Sentinelle”, pentru a sprijini poliţia şi jandarmeria în protejarea cetăţenilor, arată sâmbătă MAE.
FRANȚA: Plata alocației familiale în 2023. Cine are dreptul și în ce condiții

Acesta implică autorităţile centrale, autorităţile locale, operatorii publici şi privaţi, precum şi cetăţenii, într-o atitudine de vigilenţă, prevenire şi protecţie, precizează sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.
La 62 de ani, o româncă a fost sedusă pe internet de un fals general american. A rămas fără bani și cu inima frântă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.