Urmărit internațional pentru crime de război în fosta Iugoslavie, prins la Constanța

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat în vârstă de 57 de ani care urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei.

Este vorba de Zoran Stoičić care are dublă cetăţenie: suedeză şi bosniacă.

Paramilitar sârb, activ în timpul războiului din fosta Iugoslavie, arestat în România

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au depistat în dimineața zilei de 29 mai 2019 un bărbat pe numele căruia exista o cerere de urmărire internaţională emisă de autorităţile bosniace, se arată într-un comunicat al Poliției.

Bărbatul în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de crime de război.

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Tot astăzi, el a fost dus la Curtea de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa și a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării pe o durată de 25 zile.

Magistrații au respins cererea formulată de Zoran Stoičić de a fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Următorul termen este pe 10 iunie 2019 când procurorul va trebui să depună la dosar cererea de extrădare în original şi documentele anexă.

Jurnaliști bosniaci au precizat pentru News Romania că Stoičić este acuzat în Bosnia – Herțegovina de genocid, ceea ce înseamnă că ar fi participat la masacrul de la Srebrenica.

În iulie 1995, peste 8.000 de musulmani bosniaci, bărbați și băieți din orașul Srebrenica și împrejurimi au fost uciși de unități ale Armatei Republicii Srpska aflată sub comanda generalului Ratko Mladić.

 

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA