Skip to content

Val de aer tropical în România. Urmează zile cu temperaturi caniculare

Vreme România iunie 2024

Un val de aer tropical va aduce temperaturi caniculare în România în următoarele zile. Chiar din această noapte, vremea va începe să se încălzească semnificativ, astfel încât de luni valorile maxime vor depăși 35 de grade Celsius. Această arșiță va afecta în special zonele din sudul și vestul țării.

„Dacă la acest moment avem temperaturi maxime cuprinse între 27 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până la 30 de grade prin sudul teritoriului, în zilele următoare vom ajunge să înregistrăm 35-36 de grade, mai ales în regiunile sudice, dar și în vest. Iar ulterior, pe parcursul zilei de joi, ne așteptăm ca temperatura maximă să atingă chiar și 38 de grade, posibil s-o și depășească izolat. Și în București vreme călduroasă, caniculară în următoarele zile după amiaza, când vom atinge pragul de 35 de grade. Pe litoral ceva mai răcoare, dar și acolo vreme călduroasă. În jur de 30-31 grade în zilele următoare. Se pare că până la finalul săptămânii ne vom confrunta cu temperaturi destul de ridicate, dar există semnalul că în weekend vom avea parte din nou de averse, descărcări electrice și toate fenomenele asociate”, a explicat meteorologul ANM, Iris Răducanu.
►►► Cum ne putem proteja în caz de ploi torențiale și inundații

În această perioadă, ploile vor rămâne izolate la zonele montane. Totuși, există semne că, începând cu weekendul viitor, aversele și descărcările electrice vor reveni și în restul regiunilor țării. Astfel, după câteva zile de căldură intensă, există speranța unei răcori temporare aduse de ploi.
►►► Italia se confruntă cu primul val major de căldură din această vară. Se vor depăși 40°C

Recomandări pentru populație

Având în vedere temperaturile foarte ridicate anunțate, autoritățile recomandă populației să ia măsuri de protecție împotriva caniculei. Este important să se evite expunerea prelungită la soare în orele de vârf, să se consume suficiente lichide și să se poarte haine adecvate pentru a face față căldurii extreme.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!