Wizz Air, explicații după ce o cursă a întârziat 19 ore: „Siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”

Zborul Wizz Air W6 3352 de la Bruxelles Charleroi la Cluj-Napoca, din data de 19 decembrie, a suferit o întârziere semnificativă din cauza sosirii întârziate a aeronavei de pe zborul anterior, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile din Cluj-Napoca, informează reprezentanţii companiei aeriene.

Potrivit acestora, zborul W6 3352 a fost operat de la Aeroportul Liege şi a decolat pe 20 decembrie la 11:28, ora locală.

Pasagerii afectaţi au fost informaţi şi li s-a oferit cazare la hotel, programarea pe un zbor alternativ în funcţie de disponibilitate, rambursarea totală a sumei achitate pentru bilet sau rambursarea în proporţie de 120% sub formă de credit pentru rezervări viitoare.

Pasagerii primesc informaţii despre drepturile pe care le au pe un document tipărit, dar şi pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o în timpul rezervării. În documentul furnizat, dar şi în e-mailul primit, pasagerii pot regăsi un număr de telefon (diferit faţă de cel obişnuit de relaţii clienţi de pe site-ul wizzair.com) unde pot apela pentru asistenţă”, subliniază reprezentanţii Wizz Air într-un comunicat.

Aceştia reiterează că situaţia creată este rezultatul condiţiilor meteo de pe anumite aeroporturi din România, care afectează operaţiunile în ultimele zile.

“Wizz Air a iniţiat acţiuni specifice situaţiilor excepţionale şi depune toate eforturile pentru ca pasagerii să fie informaţi şi să primească actualizări cu privire la evoluţia situaţiei. Condiţiile meteorologice sunt în afara controlului companiei, iar Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, se mai precizează în comunicat.

În aeroportul belgian au rămas blocate timp de 19 ore 181 de persoane, printre care și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, care a anunțat că a făcut plângere împotriva companiei pentru a obține despăgubiri.

Kovesi a declarat că reprezentanții companiei Wizz Air nu s-au interesat de soarta pasagerilor.

Aeroport Suceava: Proteste ale românilor trimiși de Wizz Air în alte orașe să se îmbarce în curse spre Italia

Ryanair şi Wizz Air, amendate din cauza taxelor impuse pentru bagaje

Decizie CJUE: Vina pentru arsurile cauzate de cafeaua fierbinte vărsată în avion aparține companiei aeriene

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?