Zece români au intrat ilegal în țară pentru a evita carantina. Veneau acasă de Paște

Polițiștii de frontieră au depistat zece persoane care la intrarea în ţară au încercat să se sustragă de la efectuarea controlul de frontieră pentru a evita perioada obligatorie de intrare în  carantină dispusă de către autorităţile competente.

Acestea sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi români, care se întorceau din străinătate pentru Paști, au încercat să evite controlul de frontieră.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat, la intervale diferite de timp, zece persoane care se deplasau pe jos încercând să intre în România pe sensul de ieșire din țară.

Persoanele au ocolit tonetele de control şi au evitat formaliţăţile de frontieră, dar au fost oprite. Din verificări au stabilit faptul că acestea au făcut acest lucru pentru a nu sta 14 zile în  carantină, așa cum prevedea legea.

Șapte dintre ele veneau din Germania, două din Franța și una din Belgia.

Românii din Germania care vin acasă de sărbători nu știau că intră în carantină. Cozi la frontieră

Cei zece cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. În plus, Direcția de Sănătate Publică a dispus măsura de a sta în carantină, conform legislaţiei în vigoare.

Poliția de Frontieră recomandă românilor care se întorc acasă în această perioadă să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie.

ATENȚIE! După realizarea controlului efectuat de către polițiștii de frontieră, adică verificarea documentelor de călătorie sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de trecere a frontierei, persoanele care intră în țară sunt preluatae de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aflați în punct pentru efectuarea triajului epidemiologic şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

GERMANIA a reintrat pe lista țărilor pentru care se instituie carantina la sosirea în România

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!