Zeci de vehicule destinate transportului public, verificate de autorități. Au fost aplicate peste 30.000 de sancțiuni contravenționale

Poliţişti şi inspectori de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – ISCTR au verificat, în perioada 2 noiembrie – 13 decembrie, 66.432 de autovehicule (microbuze, autobuze, autocare) şi au aplicat 30.763 de sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.

„Acţiunea a vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi a celor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, informează un comunicat al IGPR.

În activităţi au fost angrenaţi aproape 7.000 de poliţişti şi 764 de inspectori din cadrul ISCTR.

Controale pentru depistarea mașinilor furate: Range Rover căutat de autoritățile italiene, găsit în Suceava

Din totalul sancţiunilor aplicate, 572 au fost pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi a perioadelor de odihnă (OG 37/2007), 340 pentru încălcările prevăzute de HG 69/2012, 135 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului şi 584 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare/semnalizare.

„Alte 11.435 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (Legea nr. 55/2020)”, arată sursa citată.

Totodată, în urma verificărilor, au fost reţinute 1.278 de permise de conducere şi 645 de certificate de înmatriculare, fiind dispuse 120 de imobilizări şi 27 de suspendări ale dreptului de utilizare a autovehiculului.

Microbuz cu zeci de colete transportate fără autorizație, oprit de polițiștii de frontieră în Galați – VIDEO

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!