Skip to content

3.500 de bombe pe roți au circulat în 2018 pe șoselele României

Inspectorii Registrului Auto Român a verificat anul trecut în trafic 67.807 vehicule în toată ţara.

În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, se arată într-un comunicat din 11 martie 2019.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

Aproape 3.500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR în anul 2018 prezentau pericol iminent de accidente.

Aproximativ 2% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică: ITP fals, expirat sau anulat.

La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate aproape 23.000 de amenzi contravenţionale.

Au fost retrase 17.678 de certificate de înmatriculare şi reţinute aproape 500 de permise de conducere.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.