A străbătut Europa cu un kilogram de cocaină în portbagajul unei mașini de lux

La data de 26.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatului C. D. C. pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic național și internațional de droguri de mare risc.

În dimineața zilei de 26.10.2018, pe autostrada A1, între localitățile Săliștea și Sibiu, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce se deplasa cu autoturism BMW, având într-un colet aflat în portbagaj cantitatea de peste un kilogram de cocaină cu un grad ridicat de puritate.

Drogurile au fost procurate de către inculpat de pe teritoriul Olandei, fiind transportate pe cale rutieră pe ruta Amsterdam – Sibiu.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în Sectorul 2 din București și în Fundeni, județul Călărași, la locuințele folosite de către inculpat, a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 500 de grame de heroină, aproximativ 200 de grame de cocaină, un pistol cu bile de cauciuc care figurează ca fiind furat.

La data de 27.10.2018 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

  •