Skip to content

ACCIDENT cumplit în Neamț: O dubă a căzut în râul Bistrița. Nouă persoane au murit

UPDATE: Echipele de intervenție au găsit și ultima persoană dispărută, după nouă ore de căutări. Bilanțul accidentului a ajuns la nouă morți.

O dubă cu 10 muncitori a căzut în canalul de fugă al hidrocentralei Pângărați. In urma accidentului, nouă persoane au murit, una a reușit să se salveze, informează Stirile TVR

La nivelul județului Neamț a fost activat Planul Roșu și au fost mobilizate mai multe autospeciale de intervenție. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barca de salvare și doua echipaje medicale SAJ. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

Accidentul s-a petrecut în jurul miezului nopții. Apa are o adâncime de 7 metri în locul în care a căzut duba.

Potrivit ISU Neamț, autoutilitara avea bănci din lemn montate în spate. Pasagerii au fost prinși în interior.

Potrivit martorilor, ar fi explodat un pneu al mașinii.

Echipajele de intervenție au scos inițial din apă șapte persoane. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenție și a manevrelor de resuscitare, persoanele au fost declarate decedate.

Două persoane erau date dispărute. După aproape opt ore de căutări a fost găsită una dintre persoanele dispărute. Echipajele caută în continuare încă o persoană.

Foto: stiri.tvr.ro

ITALIA: Trei români răniți într-un accident de microbuz produs pe o autostradă