Skip to content

Accident de autocar în Bulgaria. Trei români au murit, cinci răniți vor fi transportați la Spitalul Floreasca

accident autocar in bulgaria

Patru persoane au murit și mai multe au fost rănite noaptea trecută, 6 august, într-un accident de autocar care a avut loc lângă satul Kutsina, pe drumul principal Ruse – Veliko Tarnovo.

Conform Ministerului Afacerilor Externe din România – MAE, trei dintre cei decedați sunt români.

MAE a precizat că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgenţă de către un cetăţean român cu privire la un accident rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 de pasageri (cetăţeni români şi cetăţeni străini).

În jurul orei 2.00, autocarul înmatriculat în România (B 234 LMT), având la bord 24 de pasageri și doi șoferi, se deplasa de la Istanbul la București. Brusc, vehiculul a virat la dreapta, a părăsit carosabilul și a lovit o mașină oprită, aruncând-o la 30-40 de metri. Autobuzul și-a continuat cursa și s-a oprit după ce a lovit un copac.

Autoturismul lovit de autocar

Trei persoane au murit pe loc, o a patra cu o leziune cerebrală gravă a murit mai târziu în secția de terapie intensivă a spitalului din Veliko Tarnovo.

Mai mulți răniți au fost operați de urgență. Au diferite leziuni și fracturi grave.

„Șoferii au fost reținuți și testați pentru alcool, iar probele sunt negative la acest moment”, a informat procurorul de caz de la Parchetul din Veliko Tarnovo.

Cinci români răniţi vor fi transportați la Spitalul Floreasca

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, Raed Arafat, a anunțat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Capitală.

 

„Pentru cei cinci pacienţi care sunt la spitalul din Veliko Târnovo am trimis o echipă de evaluare, care a sosit la 10.50″, a spus Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. Echipa s-a deplasat cu elicopterul, va prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit, tot la Spitalul Floreasca.

De asemenea, potrivit şefului DSU, încă trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român. “Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a subliniat Arafat.