Accident de muncă în MODENA: Un român a fost lovit de un jet puternic de apă și a suferit un traumatism cranian grav

Un jet de apă devastator, brusc și atât de puternic încât a aruncat două persoane la mai mulți metri distanță, una dintre ele suferind traumatisme deosebit de grave.

Teribilul accident de muncă s-a produs vineri, 21 septembrie, în jurul orei 13.30, la Alfa Engineering, cooperativă din zona industrială a orașului Modena care se ocupă de prelucrarea pieselor metalice, în special îmbinări izolatoare pentru instalații electrice și termice.

Unul dintre răniți, un român de 43 de ani, a fost internat în stare gravă la spitalul din Baggiovara din cauza unui traumatism cranian. Colegul său, un italian de 51 de ani, a fost dus la spital pentru tratarea unei fracturi la picior.

La momentul accidentului, cei doi bărbați verificau o țeavă mare din metal, cu diametrul de circa 80 de centimetri. Un test foarte important întrucât instalația la care lucrau trebuie să fie în măsură să reziste la o presiune foarte mare a apei.

Capacul țevii s-a desprins dintr-odată și forța impresionantă a apei i-a aruncat practic în aer pe cei doi, aceștia căzând pe asfalt la câțiva metri distanță.

Colegii răniților au telefonat imediat la 118 și la locul accidentului au sosit trei ambulanțe. Starea românului a fost considerată imediat a fi foarte gravă. Acum este internat la terapie intensivă cu prognostic rezervat.

La cooperativă s-au dus și inspectorii de muncă pentru a reconstitui cu exactitate dramaticul accident și pentru a verifica dacă au fost respectate toate normele de siguranță la locul de muncă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA