Skip to content

Aeroportul din Dublin suspendă traficul aerian din cauza codului roșu de ninsoare și polei

Aeroportul din Dublin a anunţat joi suspendarea traficului aerian începând cu ora 16:00 GMT “probabil” până în ziua de sâmbătă, din cauza codului roşu de ninsoare şi polei emis pentru această ţară, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul aeroportului şi citat de AFP.

Compania irlandeză Aer Lingus anunţase puţin mai devreme că şi-a suspendat zborurile după ora 15:00 GMT, urmată de toate celelalte companii, în timp ce Ryanair şi-a oprit operaţiunile la ora 16:00 GMT.

Având în vedere prognoza meteo nefavorabilă până vineri, din cauza furtunii Emma şi a valului de frig care a lovit Irlanda, aeroportul din Dublin estimează că zborurile “vor fi reluate probabil în dimineaţa zilei de sâmbătă”.

Aeroportul din Cork, localitate situată în sudul ţării, a fost închis miercuri seara.

De asemenea, circulaţia autobuzelor, a trenurilor şi a mijloacelor de transport în comun este paralizată.

Bursa din Dublin a anunţat joi că se va închide după amiaza din cauza “condiţiilor meteorologice extreme”, urmând să se redeschidă luni.

Autorităţile au solicitat populaţiei să evite pe cât posibil deplasările în intervalul joi ora 16:00 GMT – vineri ora 15:00 GMT.

Un val de frig a a lovit Irlanda miercuri, însoţit de vânturi puternice, de până la 100 km /oră, şi de căderi masive de zăpadă – cele mai mari din 1982, informează Agerpres.ro.