Agent de poliție din Ilfov, trimis în judecată pentru luare de mită

Ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților realizate de către lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza delegării procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, la data de 8 februarie 2018, s-a dispus  trimiterea în judecată prin rechizitoriu a unui agent de poliție în cadrul I.P.J. Ilfov, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (20 acte materiale) și fals intelectual.

În data de 22 mai 2017, lucrătorii D.A.M.B.J.I. s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că polițistul, în exercitarea atribuțiilor de poliție rutieră, pretinde și primește diverse sume de bani de la conducători auto în schimbul neaplicării măsurilor legale, ori a aplicării unor măsuri mai puțin grave decât cele prevăzute pentru abaterile săvârșite.

Urmare a cercetărilor efectuate de lucrătorii D.A.M.B.J.I. la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, s-a administrat probatoriul din care a rezultat că, în perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, agentul de poliție în cauză a pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 350 de lei, precum și foloase necuvenite, de la conducători auto și alte persoane.

La documentarea şi probarea activităţii infracţionale, lucrătorii D.A.M.B.J.I., împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au beneficiat de sprijinul Serviciului Județean Anticorupție Ialomița, al Serviciului Operaţii din cadrul D.G.A., precum și de suportul lucrătorilor D.G.P.I.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *