Skip to content

ALERTĂ în Germania. Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la un Târg de Crăciun de lângă Berlin

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la un Târg de Crăciun din Potsdam, în apropiere de Berlin, a anunțat poliția germană vineri pe contul său de Twitter, relatează AFP.

Dispozitivul a fost descoperit într-un pachet depus în fața unei farmacii din piața unde este organizat târgul, a specificat pe Twitter poliția care a ordonat evacuarea unei părți din centrul acestui oraș din estul Germaniei, situat chiar lângă capitala țării.

Coletul suspect a fost descoperit în jurul orei locale 14:30 (13:30 GMT), potrivit unui purtător de cuvânt al poliției citat de postul local RBB24.

Potrivit cotidianului local Märkische Allgemeine, care citează un purtător de cuvânt al poliției, pachetul suspect conținea o cutie metalică, ce a fost deschisă de un angajat al farmaciei, și polițiști specializați în explozibili au fost chemați să examineze coletul.

Alți agenți de poliție desfășurați în piața unde se află Târgul de Crăciun acționează pentru a se asigura că locuitorii clădirilor din apropiere nu își părăsesc locuințele, potrivit ziarului local.

Potrivit DPA, poliția germană declară că a dezamorsat un pachet suspect descoperit la Potsdam și care a condus la
evacuarea Târgului de Crăciun din centrul orașului.

Conform poliției germane, citate de EFE, obiectul găsit conținea “material exploziv sau inflamabil”.

Târguri de Crăciun au fost deschise săptămâna aceasta pe întreg teritoriul Germaniei pe fundalul unor măsuri de securitate puternice, după atacul jihadist cu un an în urmă, la Berlin, când un camion a intrat în viteză în mulțimea de oameni și a ucis 12 persoane, scrie Agerpres.ro.