ALERTĂ: Un ciclon periculos pătrunde în România luni noapte și aduce fenomene violente

Meteorologii au extins numărul de judeţe ce vor fi afecte la 27 şi au anunţat că vremea rea se va manifesta în toate regiunile, informează Adevărul.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţă, 20 mai, o nouă atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate până marţi dimineaţă şi a fost extins numărul de judeţe afectate, de la nouă la 27.

Totodată, meteorologii au actualizat informarea de vreme rea, valabilă în restul teritoriului, până marţi seară.

“De la sud-vest de noi este un sistem noros, un ciclon atmosferic care va intra în ţară chiar din noaptea de luni spre marţi. Marţi se şi răceşte în partea de vest şi nord vest, valorile termice de 19-20 de grade, chiar dacă în sud-est, unde nu ajunge, mai putem să înregistrăm 25 de grade.

Se generalizează instabilitatea. Avem 2 zile cu instabilitate în aproape toată ţara, cu ploi”, a explicat Elena Cordoneanu, meteorolog Realitatea TV.

Potrivit prognozei, în intervalul 20 mai, ora 12:00 – 21 mai, ora 06.00, pe durata atenţionării cod galben, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului, nordul şi vestul Moldovei, Olteniei şi nordul şi nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!