ALERTĂ! Un deținut condamnat pentru crimă a evadat din Penitenciarul Găești

UPDATE: Deținutul care a reușit să evadeze a fost prins de polițiști pe raza localității Găești. Constantin Crețu riscă să-și adauge la pedeapsă, între șase luni și trei ani de închisoare, pentru că a evadat. La operațiunea de căutare a deținutului au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, fiind folosit și un câine de urmă. 

Un bărbat condamnat pentru omor a evadat marţi, 9 aprilie, din Penitenciarul Găeşti, autorităţile fiind în alertă. Se pare că deţinutul lucra fără să fie supravegheat, iar după-amiaza nu a fost găsit la punctul de lucru, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului Găeşti, Ionela Claudia Ispas, în jurul orei 17.00, s-a constatat că deţinutul Creţu Constantin, în vârstă de 35 de ani, condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Găeşti.

„Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis şi desfăşura activităţi lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmboviţa, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră”, a transmis reprezentantul Penitenciarului.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus verificări interne, pentru a vedea cum s-a produs evadarea deţinutului.

Reprezentanţii Peniteciarului Găeşti au transmis că în momentul părăsirii închisorii, deţinutul purta o şapcă de culoare mov, era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare neagră, un hanorac alb, încălţăminte sport cu şireturi verzi.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?