Skip to content

Aliat al lui Putin: Livrarea de noi arme Ucrainei va duce la o catastrofă globală

Aliat al lui Putin: Livrarea de noi arme Ucrainei va duce la o catastrofă globală

Un aliat apropiat președintelui Vladimir Putin a declarat duminică că livrările de arme ofensive Kievului, care amenință teritoriile Rusiei, vor duce la o catastrofă globală și vor face ca argumentele împotriva utilizării armelor de distrugere în masă să fie imposibil de susținut, scrie Reuters.

Vyacheslav Volodin, președintele Dumei – camera inferioară a parlamentului Rusiei – a avertizat că sprijinul acordat Ucrainei de către Statele Unite și NATO duce lumea la un „război teribil”.

„Dacă Washingtonul și țările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi orașe civile și pentru a încerca să ne captureze teritoriile, aşa cum ameninţă, aceasta va conduce la represalii cu folosirea de arme chiar mai puternice”, a transmis Volodin prin aplicația de mesagerie Telegram.

„Argumentele conform cărora puterile nucleare nu au folosit anterior arme de distrugere în masă în conflictele locale sunt de nesusținut. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situație în care să existe o amenințare la adresa securității cetățenilor lor și a integrității teritoriale a țării”.

Aliații occidentali au promis săptămâna trecută armament de miliarde de dolari pentru Ucraina, deși nu au reușit să convingă Germania să renunțe la opoziția sa privind furnizarea de tancuri de luptă Leopard de fabricație germană, care sunt deținute de o serie de națiuni NATO, dar al căror transfer în Ucraina necesită aprobarea Berlinului.

De la începutul invaziei din 24 februarie 2022, pe care a justificat-o ca apărare de un Occident agresiv, Rusia a preluat controlul unor părți ale Ucrainei și a spus că nu le va returna niciodată. În schimb, Kievul a spus că restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei nu face obiectul unor negocieri.

Comentariile lui Volodin urmează unor amenințări similare din partea lui Dmitri Medvedev, fostul prim-ministru și președinte al Rusiei.

Volodin, în vârstă de 58 de ani, este președintele Camerei inferioare, Duma de Stat, din 2016, deținând anterior un rol de conducere în administrația prezidențială. În calitate de membru al Consiliului de Securitate al lui Putin, el are acces regulat la președinte.

„Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală”, a spus el.

Kirill: Înfrângerea Rusiei în Ucraina ar putea duce la „sfârşitul lumii”

Analiză CNN: Dacă Ucraina va cădea, Rusia lui Putin își va extinde enorm granița terestră cu UE

Cancelarul Germaniei: „Este o zi îngrozitoare pentru Ucraina şi o zi neagră pentru Europa”