AMSTERDAM: Verdict în cazul celor trei români acuzați de omor după ce au fost bătuți de zece olandezi

Marți, 18 septembrie 2018, Tribunalul din Amsterdam a dat sentința în cazul celor trei români acuzați de omor după ce au luat bătaie de la zece olandezi.

News Romania a publicat în iulie 2018 povestea celor trei români: frații Mircea M. și Ștefănel M. și Mircea Valentin D. În 2016, pe când mergeau spre casă, au intrat în altercație cu zece cheflii olandezi care veniseră în Cartierul Roșu din Amsterdam pentru a petrece.

În urma altercației, Robert Gerritsen, unul dintre petrecăreți, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale. Avea 1,9 la mie alcool în sânge. Inițial, polițiștii olandezi au crezut că acesta a vrut să aplaneze conflictul iscat de români.

Ancheta a arătat că olandezii erau atacatorii. Cinci dintre ai au fost trimiși în judecată pentru violențe în public. Anchetatorii au considerat că, în ciuda faptului că a iscat și participat la bătaie, Gerritsen este victima conflictului.

Marți, judecătorii l-au condamnat pe Mircea M., cel care l-a lovit pe Gerritsen, la trei luni de închisoare cu suspendare și 150 de ore de muncă în folosul comunității. Fratele său a fost achitat. Marian-Valentin D. a fost condamnat la 70 de zile de închisoare, dintre care 46 sunt considerate cu suspendare.

Desen făcut în timpul procesului de la Tribunalul din Amsterdam

Procurorii au cerut pentru Mircea M. trei ani de închisoare, iar pentru Marian-Valentin D., șase luni. Pe de altă parte, ei au cerut achitarea lui Ștefănel M.

Pentru cei cinci olandezi trimiși în judecată, procurorii au cerut pedepse de șase luni de închisoare și 240 de ore de muncă în folosul comunității.

Sentința nu l-a mulțumuit pe tatăl lui Gerritsen. El consideră că această decizie demonstrează că un comportament violent este premiat în Olanda și a declarat presei olandeze că va ataca sentința dată marți. Și procurorii intenționează să facă același lucru.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?