ANGLIA: Un an de închisoare pentru un român care a intrat pe contrasens pe autostradă

La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii din Canterbury l-au condamnat pe un român la un an de închisoare pentru că a intrat greșit pe autostradă și a întors în loc nepermis.

Mai mult, el a primit o interdiciție de doi ani și trei luni de a ma șofa, perioadă după care trebuie să dea din nou testul pentru obținerea permisului, scrie Irish Observer.

Pe 12 iunie 2018, Adrian Leu, în vârstă de 43 de ani, a intrat în Anglia venind din Franța. Imediat după ieșirea din Eurotunel, el a greșit drumul și în loc să intre pe M 20 se îndrepta înapoi spre tunel.

A întors mașina, a lovit un camion și a plecat. Tot în direcția greșită. Lângă Folkestone, când a realizat că este pe contrasens, a decis să facă o manevră foarte periculoasă. A întors dubița tăind trei benzi de autostradă, după cum se poate vedea în imaginile video de mai jos.

Doi polițiști din Kent au încercat să-l oprească pe Leu. Acesta, simțindu-se rege la volan, a ignorat avertismentele și a apăsat pedala de accelerație, crezând că scapă. Ofițerii l-au prins după o mică urmărire.

Judecătorii au decis că românul a făcut manevre periculoase și a forțat doi șoferi să frâneze brusc pentru a evita un accident. Adrian Leu a pledat vinovat și a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.

Ofițerul de poliție James Hatton-Browne a declarat că ceea ce a făcut Leu este extrem de periculos și s-ar fi putut produce un accident grav. „A ignorat polițiștii când aceștia au vrut să-l oprească și și-a continuat drumul fără a se gândi la siguranța celorlalți”, a mai adăugat Hatton-Browne.

Și în România, în ultimul timp, tot mai mulți șoferi intră pe contrasens pe autostrăzi, provocând grave accidente de circulație.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?