ANGLIA: Un român, stăpân de sclavi, a fost arestat

Agricultura și industria alimentară sunt domeniile în care sunt folosiți intens muncitori la negru în Marea Britanie, și nu numai.

Mulți români ajung în situația de a fi controlați de conaționali, în special pentru că nu cunosc legislația britanică.

În dimineața zilei de joi, 2 august 2018, un român în vârstă de 42 de ani a fost arestat de poliția din Suffolk fiind suspectat de sclavie modernă.

Raidul a avut loc în Ipswich la ora 5.30 dimineața, polițiștii fiind însoțiți de oficiali ai autorității care reglementează și inspectează munca în Marea Britanie.

Românul nu era înregistrat la autoritățile de resort ca intermediar pe piața muncii așa că a fost arestat și pentru suspiciunea de a fi făcut trafic de persoane.

El este acuzat că a adus în mod constant muncitori în zonă care erau puși să lucreze în firme din domeniul procesării alimentelor. El îi controla la muncă, le controla salariile, stabilea locul unde aceștia să fie cazați.

Șapte români care munceau în aceste condiții au fost preluați de autoritățile engleze. Ancheta este în derulare.

Orice sesizare legată de exploatarea prin muncă poate fi  transmisă la Modern Slavery Helpline – telefon 08000 121 700, sau la Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA) la numărul de telefon 0800 432 0804, e-mail intelligence@glaa.gsi.gov.uk.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?