Skip to content

ANM: Vijelie și descărcări electrice în Capitală. Bucureștenii sunt rugați să rămână acasă miercuri seara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează intensificări ale vântului de peste 50 km/oră și precipitații de circa 25 litri/mp miercuri în Capitală, a anunțat reprezentantul ANM Gabriela Băncilă, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei.

“Intervalul critic pentru București îl apreciem în perioada ora 20,00 — 1,00, 2,00, 3,00 noaptea, când norii de furtună își vor face apariția și aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55 — 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie“, a spus reprezentantul ANM, menționând că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră.

Primarul general, Gabriela Firea, îi roagă pe bucureșteni, în urma avertizărilor meteorologice, să nu plece de acasă miercuri seara, dacă nu au drumuri urgente.

“Aș dori să adresez o rugăminte bucureștenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20,00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie și este bine să ne protejăm, chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații”, a declarat Firea.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat: “Având în vedere atenționările făcute de ANM referitor la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie și vânt puternic, unitățile de învățământ din Municipiul București vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securității, a siguranței elevilor și a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs și a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00″.

Avertizare ANM: Furtunile vor cuprinde întreaga țară începând de azi

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!