Skip to content

Anvelope Dunlop, rechemate din cauza riscului crescut de accidente

Anvelope Dunlop, rechemate din cauza riscului crescut de accidente

Renumitul producător de anvelope Dunlop a anunțat că recheamă de pe piață mai multe tipuri de anvelope din cauza unei erori de fabricație. Folosirea în continuare a acestor anvelope prezintă un risc semnificativ de accidente.

Erorile de producție constă în dezlipirea benzii de rulare a anvelopei față Dunlop Sportmax Roadsmart III pentru motociclete, dimensiunea 120 /70ZR17 M/C (58W) din săptămânile de producție 34, 35, 36, 46 și 47 din 2023, mai exact cele fabricate în perioadele 21 august – 10 septembrie și 13 noiembrie – 26 noiembrie 2023.

Potrivit site-ului german „Motorrad Online”, cauciucurile pot fi identificate folosind numerele de identificare a anvelopelor (TIN): 1DK8b 6F1M 3423, 1DK8B 6F1M 3523, 1DK8B 6F1M 3623, 1DK8B 6F1M 4623 și 1DK8B 6F1M 4. Goodyear-Dunlop a inițiat rechemarea voluntară a anvelopelor, schimbarea acestora făcându-se gratuit.
Alertă Comisia Europeană: Sandero II, Logan II MCV și Duster, probleme grave la pornire

Alerta privind Dunlop Sportmax Roadsmart III a fost inițial publicată pe site-ul Comisiei Europene în 22 decembrie 2023. Nu se cunoaște câte dintre anvelopele defecte sunt în circulație la nivel internațional. Multe dintre acestea pot fi încă în depozitele dealerilor și atelierelor. Până acum, au fost luate măsuri în Germania și Slovenia.

Din cauza procesului deficitar de fabricație, motocicliștii ar putea pierde controlul vehiculului. Dunlop susține că nu au fost documentate până în prezent incidente sau accidente cauzate de erorile de fabricație. Reprezentanții companiei au precizat că nu vor fi retrase și alte dimensiuni de anvelope ale modelului Sportmax Roadsmart III față și spate. De exemplu, Dunlop Roadsmart II și IV nu sunt afectate.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a comunicat că anvelopele rechemate nu respectă Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței vehiculelor cu două sau trei roți, precum și a cvadriciclurilor. Proprietarii de motociclete care folosesc aceste anvelope pot cere lămuriri de la serviciul tehnic pentru clienți al companiei la adresa de e-mail service-client-tehnic@goodyear.com.