Aproape 4.000 de autovehicule înmatriculate în străinătate, verificate de polițiștii rutieri

În cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional pe parcursul a două zile, poliţiştii rutieri au verificat aproape 4.000 de autovehicule înmatriculate în alte țări şi au reţinut 54 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.

În zilele de 5 şi 6 august, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – IGPR, au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

La acțiune au participat zilnic, în medie, 1.226 de poliţişti rutieri, fiind verificate 19.021 de autovehicule, dintre care 3.985 erau înmatriculate în alte state.

„Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 8.995 de sancţiuni contravenţionale, din care 8.230 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 932 de sancţiuni contravenţionale”, conform IGPR.

La nivel naţional, au fost reţinute 861 de permise de conducere (74 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 378 de certificate de înmatriculare (54 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 18 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 18 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

„De asemenea, au fost constatate 106 infracţiuni, din care 13 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state”, precizează IGPR.

În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere care au avut drept consecinţă decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane şi rănirea uşoară a altor 463.

Corupția din Poliție, baza prosperității clanurilor din Țăndărei

Ofițer de poliție judiciară, patron de firmă, prins în flagrant pentru luare de mită

OLT: Patru polițiști de la Rutieră, arestați pentru luare de mită

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!