Skip to content

Asasinat în Belgia: Suspecții sunt doi români care ziua munceau în agricultură și seara ofereau servicii bărbaților

Doi români care munceau în agricultură și frecventau comunitatea gay din Antwerpen/Anvers, Belgia, au fost arestați la începutul lunii iunie. Ei sunt acuzați că au omorât un alt homosexual invalid.

Parchetul din Antwerpen/Anvers a făcut public faptul că vineri, 9 iunie 2018, au fost reținuți doi români implicați într-o omor. Cei doi, unul în vârstă de 20 de ani și celălalt de 41 de ani, au primit ulterior mandat de arestare preventivă. Zilele trecute acesta a fost prelungit cu 30 de zile. Arestații nu au atacat această decizie.

Românii locuiau legal în orașul belgian. Cei doi homosexuali români lucrau oficial în agricultură, la cules de fructe. După orele de program, ieșeau la vânătoare în jurul gării centrale a orașului unde ofereau servicii sexuale contra cost unor bătrâni. Îi acostau în toaletele cafenelelor sau în cinematografele unde rulau numai filme XXX din Astridplein, esplanada din centrul orașului.

Idila celor doi cu Leo Van Rentergem, în vârstă de 59 de ani, s-a încheiat în arest. Pe 23 mai 2018, Van Rentergem (foto jos) a fost găsit sugrumat în locuința sa din Confortalei. Anchetatorii au stabilit că acesta era decedat de trei zile.

Simmone Van Dijck, un prieten al răposatului, a declarat presei belgiene că victima era de câteva săptămâni îndrăgostită lulea de doi est-europeni pe care i-a întâlnit în cartier, dar era dezamăgit că aceștia nu umblau decât după banii lui.

Conform presei belgiene, Leo Van Rentergem i-a întâlnit pe cei doi români în apropierea gării din oraș, un loc în care străinii își oferă serviciile sexuale homosexualilor mai în vârstă.

Românii i-au spus că sunt prostituate masculine și apoi toți trei au mers la Café Rainbow, un local pentru gay. În jurul orei nouă seara Van Rentergem, care era invalid și locuia singur, a plecat spre casă. A fost ultima oară când a fost văzut în viață.

Xavier, managerul Café Rainbow, a spus jurnaliștilor și anchetatorilor că tot timpul i-a atras atenția lui Retergem să fie mai atent când intră în contact cu cineva.

În seara omorului, duminică, 20 mai 2018, Van Rentergem s-a dus la Rainbow și apoi s-a plimbat pe Van Schoonhovestraat. Strada, unde se află și Rainbow, este denumită și Rue De Vaseline, adică Drumul Vaselinei, cunoscută zonă pentru comunitatea gay.

Nu se știe exact ce s-a întâmplat, dacă avea stabilită sau nu o întâlnire cu cei doi români. Cert este că întâlnirea a scăpat de sub control. După ce a fost ucis, casa i-a fost prădată. Vecinii spun că Van Rentergem nu ascundea că era gay și au adăugat că în urmă cu câteva luni cineva i-a spart geamul cu o piatră, cel mai probabil un fost partener.