Atenție la anunțurile care vă promit locuri de muncă! Vă puteți trezi cu credite

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat marți, 5 martie 2019, mai multe percheziții domiciliare în județul Argeș pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi fraudă informatică.

În perioada 2016-2019, cei 17 membri ai grupului au postat pe site-uri web specializate anunțuri privind recrutarea de forță de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale și copii ale actelor de identitate.

Aceste date de identitate astfel obținute erau folosite la falsificarea unor documente care atestau calitatea de salariat.

Cu falsurile și copiile de pe buletine făceau cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line de la instituții financiar nebancare de pe teritoriul țării.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că până în prezent membrii rețelei infracționale au formulat un număr de 36 solicitări de creditare.

În toate aceste cazuri au utilizat datele de identificare personale ori aparținând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum și adeverințe de salariat şi extrase de cont falsificate, date și documente pe care le-au introdus în aplicațiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate nouă sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, nouă carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro și diferite înscrisuri.

La sediul DIICOT Ploieşti sunt audiate astăzi 14 persoane.

  •