Skip to content

ATENȚIE la colecționarii germani care cumpără mașini de cusut

“Colecţionar german cumpăr maşini de cusut mărci germane vechi şi picturi.” Este mesajul ce i-ar putea face pe cetăţenii care deţin astfel de obiecte să profite de această ocazie pentru a obţine o sumă frumoasă de bani.

În ultima perioadă, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, în zonele cu flux mare de pietoni, a fost semnalată apariţia unor afişe tip flyer cu următorul conţinut: “Colecţionar german cumpăr maşini de cusut mărci germane vechi şi picturi. Ofer 60.000-65.000 euro, plata pe loc! Tel: 0745697462”. În spatele acestor oferte de nerefuzat se ascunde însă o escrocherie, iar poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu le dea curs.

Metoda funcţionează astfel: în momentul în care cei interesaţi să vândă îl contactează pe aşa-zisul colecţionar german, acesta spune că va oferi banii cu condiţia deţinerii unui document de autenticitate. În cele mai multe cazuri acest act lipseşte, iar escrocul îl pune pune în legatură cu un alt individ, care pentru o sumă de câteva mii de euro îi poate oferi acest act.

Problema apare după ce vânzătorul obţine acel act şi vrea să îl întâlnească pe colecţionar, pentru că acesta nu mai răspunde la telefon, iar omul rămâne cu paguba.

Pentru ca cetăţenii să nu cadă victime ale unor asemenea escrocherii, poliţiştii le recomandă să nu dea curs ofertelor de acest gen. Dacă sunteţi victima sau aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei infracţiuni, sesizaţi poliţia în cel mai scurt timp.