Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II-Csanadpalota au depistat un autoturism marca Audi A4 Avant care era căutat de autorităţile din Italia.

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, în jurul orelor 21.00, doi români au fost opriți la frontieră pentru controlul documentelor. Certificatul de înmatriculare a autoturismului în care se aflau era emis de autoritățile din Italia. Polițiștii au verificat actele mașinii în baza de date și au constatat că aceasta era căutată pentru confiscare de către autoritățile italiene.

Alerta de confiscare a autoturismului a fost introdusă în sistemul european pe 14 septembrie 2018. Șoferul nu era proprietarul mașinii, iar celălalt ocupant al acesteia, V.D. în vârstă de 49 de ani, le-a spus polițiștilor că a împrumutat autoturismul de la o cunoştinţă în luna septembrie pentru a se întoarce în România cu scopul rezolvării unor probleme familiale. Nu știa că era căutat de autoritățile din Italia.

Cei doi români au mai declarat că mergeau în Germania. Audi A 4 Avant, fabricat în 2007, este evaluat la 24.000 de lei și a confiscat de polițiștii de frontieră.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Poliția Română a găsit pe teritoriul țării 52 de autovehicule și două plăcuțe de înmatriculare care erau căutate de diferite autorități din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?