Skip to content

Audi în valoare de 50.000 de euro, închiriat din Italia, depistat la frontiera română după ce a fost semnalat furat

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier informează că au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Audi, care figurează ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

Luni, 6 iulie, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, polițiștii au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals total, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de falsiar autoturismul, în valoare de 246.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Mașină furată din Germania, depistată la frontiera română. Șoferul: „Am cumpărat-o cu 3.900 de euro”

BMW furat din Belgia, depistat la frontiera română. Șoferul, cercetat penal

Autotractor furat din Austria, depistat la frontieră. Șoferul: „L-am cumpărat cu 38.000 de euro”