AUSTRIA: Guvernul federal intenționează să modifice legislația muncii

Guvernul austriac va demara procedura de reformare a pieței muncii. Printre modificări se numără eliminarea ajutorului de urgență (Notstandshilfe) sau blocarea majorării ajutorului de șomaj. Publicația Der Standard l-a intervievat pe Johannes Kopf, directorul Arbeitsmarktservice.

Conform acestuia, numărul angajaților din Austria a crescut cu 87.000, iar cel al șomerilor a scăzut cu 29.000 comparativ cu luna iulie a anului trecut. Două treimi dintre cei care și-au găsit un loc de muncă sunt străini, în special germani, maghiari și români.

Kopf a declarat că imigrația a scăzut, dar muncitorii est-europeni preferă să vină în Austria și nu în Germania fie din cauza apropierii culturale, fie pentru că țara este mai atractivă.

Revenirea economică a țării, a mai precizat el, se bazează și pe muncitorii calificați care au venit în Austria din alte țări. Numărul șomerilor a scăzut drastic comparativ cu anii precedenți, în ciuda faptului că tot mai mulți refugiați au ajuns în Austria. Nici măcar jumătate din locurile de muncă nou create nu au fost acoperite de șomeri.

Două treimi dintre tinerii șomeri din Viena au părinți imigranți, în special din fosta Iugoslavie sau Turcia. Șomerii sunt în principal persoanele care nu au nicio calificare sau care pot face doar munci necalificate.

Guvernul austriac ar urma să elimine ajutorul de urgență începând din această toamnă pentru că a crescut foarte mult numărul celor care îl primesc. Pe de altă parte companiile se gândesc să aloce bani pentru cazare muncitorilor calificați pentru a-i atrage.

Johannes Kopf  a pus faptul că austriecii nu vor să mai facă anumite munci pe seama prosperității sau pentru că anumite meserii nu mai sunt cerute pe piață. El a explicat că există o lipsă de măcelari și de persoane care să lucreze în agricultură la cules de legume. Kopf a spus jurnaliștilor că sunt anumite munci pe care, din cauza condițiilor de muncă sau salariului, niciun austriac nu le-ar face.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?