Skip to content

AUSTRIA: Interdicții impuse timp de o lună. Ieșirea din casă după ora 20.00, interzisă

Guvernul austriac a anunţat sâmbătă o nouă izolare parţială, cu impunerea unei interdicţii de circulaţie şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive, în încercarea de a opri al doilea val al pandemiei de COVID-19, transmit agenţiile internaţionale de presă, preluate de Agerpres.

„O a doua izolare va fi în vigoare de marţi până la sfârşitul lunii noiembrie”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă la Viena.

Va fi interzisă ieşirea din case între orele 20:00 şi 06:00, iar întâlnirile private vor fi limitate la maximum două familii, a spus el, avertizând că viaţa socială va fi afectată „dramatic”.

Muzeele, teatrele, cinematografele, piscinele, nunțile, toate evenimentele, cu excepţia înmormântărilor, sunt anulate.

Petrecerile de ziua de naştere şi târgurile de Crăciun, o tradiţie care atrage de obicei milioane de vizitatori în fiecare an în ţară, vor fi interzise.

Evenimente sportive la nivel profesionist se vor desfășura fără fani, iar sporturile de amatori nu pot avea loc decât în exterior şi fără contact fizic.

Școlile şi creşele vor rămâne deschise, la fel şi magazinele şi saloanele de coafură şi frizeriile. În cazul liceelor şi universităţilor, cursurile se vor desfăşura online, în timp ce telemunca este puternic încurajată.

Măsurile trebuie aprobate de Parlament duminică, iar interdicţia de circulaţie trebuie reaprobată de această instituție la fiecare zece zile.

Austria are 8,8 milioane de locuitori și înregistrează acum peste 5.000 de cazuri zilnice, faţă de numai 1.000 la începutul lunii octombrie.

Spitalele înregistrează un număr din ce în ce mai mare de pacienţi. Sâmbătă au fost raportate 5.349 de cazuri noi în în ultimele 24 de ore, după ce a anunţat vineri un record de 5.627.

Sebastian Kurz a spus că speră să se revină la o viaţă mai normală şi la „mai multă libertate” în decembrie, având în vedere sărbătorile de la sfârşitul anului. Austria a luat ca exemplu Germania în ceea ce privește măsurile anti-Covid.

Austria, acuzată de răspândirea Sars-Cov-2 în Bavaria

AUSTRIA: Guvernul, acționat în judecată pentru cum a gestionat cazurile de COVID-19 din Ischgl

AUSTRIA: Zeci de migranți au fugit dintr-un TIR care venea din România