AUSTRIA: O grupare de români a sustras peste 500.000 de euro din bancomate folosind gaze explozive

În urma a patru percheziţii efectuate pe raza judeţului Galaţi au fost depistate patru persoane bănuite că au comis mai multe jafuri furând bancomate în Austria. Au furat mai bine de jumătate de milion de euro.

Pe 18 aprilie, polițiști de la DIICOT Galați împreună cu șase colegi din landul Austria Inferioară au făcut mai multe percheziții în Galați pentru destructurarea unei grupări care opera în Austria. Furau și plecau din Austria. Acest fenomen se numește criminalitate itinerantă

În urma descinderilor au fost reținute patru persoane, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior în Austria.

Membrii grupării sunt bănuiţi că furau bancomate amplasate în centre comerciale şi sucursale ale unor unităţi bancare. Ca să nu se complice cu fraude informatice, ei foloseau mașini furate cu care intrau în locurile în care erau amplasate bancomatele și le smulgeau sau le distrugeau prin folosirea unui gaz exploziv cu iniţiere electrică.

Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.

Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria şi priveşte cinci spargeri de bancomate şi patru furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017, se arată într-un comunicat al Poliției.

Acţiunea comună a polițiștilor a fost posibilă și prin implicarea ataşatului de afaceri Interne din cadrul Ambasadei Austriei la Bucureşti. Acesta a și fost prezent la raidurile făcute în Galaţi.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *