Autoritățile belgiene au decis distrugerea a 800 de kg de alimente trimise din țară în Anglia

Sâmbătă, 24 martie, o furgonetă înmatriculată în Satu Mare care se îndrepta spre Marea Britanie a fost oprită de polițiștii belgieni pentru un control. Agenții au găsit alimente transportate necorespunzător.

Au estimat inițial că în interiorul acesteia se aflau circa 500 de kg de carne, dar în urma controlului efectuat luni de Agenția Federală pentru Siguranța Alimentelor – AFSCA a reieșit faptul că era vorba de 800 de kg.

În urma verificărilor AFSCA a descoperit că în furgoneta cu numărul de înmatriculare SM 60 RBA se aflau și alte alimente perisabile, lapte și ouă, dar și cartofi, mere, suc și vin.

Totul era ambalat în mici bagaje improprii transportului de alimente, în principal sacoșe din rafie. Unele alimente erau în mici lăzi frigorifice, dar nici acestea nu erau păstrate la temperatura corespunzătoare având în vedere că drumul până la destinație dura două zile.

„Bagajele conțineau numele și numărul de telefon al destinatarului”, a declarat pentru presa belgiană un purtător de cuvânt la AFSCA. Acesta a mai precizat că nu exclude faptul ca încărcătura să fie destinată unor consumatori particulari.

AFSCA nu a vrut inițial să intervină, dar a decis să efectueze controlul solicitată de poliție pentru a se asigura că alimentele nu vor fi consumate în restaurante.

Șoferul și pasagerii au fost reținuți luni de procurorii belgieni din Liège pentru audieri.

Mai mult, ei vor trebui să achite factura pentru distrugerea produselor din carne și a celorlalte alimente perisabile transportate în condiții necorespunzătoare.

Șofer român, oprit de polițiști în BELGIA. Transporta 500 de kg de carne în sacoșe din rafie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *