Skip to content

Autoritățile caută eventuali supraviețuitori sub podul prăbușit în Miami

Cel puțin patru oameni au murit striviți de podul prăbușit aseară la Miami. Echipele de intervenție acționează non stop, dar deocamdată nu se știe dacă mai sunt oameni prinși dedesubt.

Un pod pietonal, dat în folosință acum mai puțin de o săptămână, a căzut pe o autostradă cu 8 benzi. Construcția nu era încă terminată, iar pasarela nu fusese deschisă pentru circulația pietonilor.

Cu ajutorul câinilor special antrenați, echipele de intervenție caută eventuali supraviețuitori sub mormanul de beton și fier contorsionat.

Pasarela prăbușită – cu o greutate de 950 de tone – traversa una dintre cele mai circulate zone din sudul Floridei, chiar lângă Universitatea Internațională din Florida.

Pasarela, lungă de 53 de metri, fusese înălțată acum mai puțin de o săptămână, sâmbăta trecută, în doar câteva ore.

A costat 14 milioane de dolari și, potrivit constructorilor, era garantată o sută de ani și ar fi rezistat la un uragan de categoria 5.

A fost folosită o metodă specială de construcție, în ritm accelerat, scrie presa americană, citată de Știrile TVR.

Această metodă ar presupune perturbări minime ale traficului, în timpul construcției, și un grad ridicat de siguranță. Dar cele două firme care au construit podul pietonal au avut probleme și în trecut, cu construcții periculoase.