Autotractor furat din Austria, depistat la frontieră. Șoferul: „L-am cumpărat cu 38.000 de euro”

Poliţiştii de frontieră din Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autotractor marca Man, care figurează în bazele de date ca fiind căutat  de autorităţile din Austria.

Marți, 12 mai, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova., în vârstă de 41 de ani, care conducea un autocamion marca Man, an de fabricație 2013.

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autocamionului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Austria la data de 26.02.2019.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autotractorul în anul 2017, contra sumei de 38.000 de euro şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de  furtiar autovehiculul, în valoare de  182.400 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Camionetă furată din Austria, depistată la Calafat. Șoferul: „Am cumpărat-o de la un român”

Român fără permis de conducere, prins în Germania la volanul unei camionete furate din Franța

Șofer român de camion, prins cu un miniexcavator și cu un elevator furate din Italia

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!