Autoturisme căutate de autoritățile germane, găsite de polițiștii de frontieră în posesia a două românce

In data de 10 mai, la ora 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în țară, o tânără în vârstă de 28 de ani, domiciliată pe raza judeţului Timiș, la volanul unui autoturism marca Suzuki, înmatriculat în Germania, care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile germane în data de 09.05.2018.

Tânăra a declarat că autoturismul aparţine unui prieten și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi căutat de autorităţi.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de 22.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iaşi au oprit în trafic, pe o arteră din municipiul Iaşi, un autoturism marca Lexus, condus de P.C., în vârstă de 47 de ani, domiciliată pe raza judeţului Iaşi.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale de autorităţile din Germania, din data de 19.04.2018.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră ieşeni au stabilit faptul că autoturismul are seria de şasiu modificată, fiind declarată furată la data de 02.12.2017.

În legătură cu cele constatate, femeia a declarat că a cumpărat autoturismul la începutul anului, de la o societate de profil din Germania, fără să cunoască faptul că are probleme.

În cauza, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de 40.000 de euro, este indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *