Skip to content

Autoturisme de lux căutate de autorităţile din Marea Britanie și Cehia, descoperite de poliţiştii de frontieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră constăţeni şi maramureşeni au depistat, în urma acţiunilor desfăşurate în zona de competenţă, două autoturisme,  marcile Porsche, model Panamera si Volvo, care figurau ca fiind furate sau erau căutate de autorităţile de poliţie din Marea Britanie, respectiv din Cehia.

În data de 28 decembrie, în jurul orei 12.00, acționând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa–Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competență.

Astfel, a fost identificat pe raza judeţului Constanţa un autovehicul marca Porsche, model Panamera S E-Hybrid, despre care existau informaţii că se află în atenţia autorităţilor. La volanul autovehiculului  se afla cetăţeanul român R.I., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza municipiului București.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul este căutat de autorităţile din Marea Britanie, acesta fiind declarat furat la data de 20.12.2017.

Bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la o persoană din Marea Britanie, neavând cunoştinţă despre faptul că este căutat de către autorităţi.

Tot ieri, 28 decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, jud. Maramureș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră cetățeanul ucrainean Vasyl S., în vârstă de 29 ani, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Cehia.

În urma unor verificări amănunţite, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Cehia.

În ambele cazuri, cele două autoturisme, marca Porsche, în valoare de aproximativ 47.000 lire sterline, respectiv Volvo, în valoare de 18.500 lei, au fost indisponibilizate la sediile Politiei de Frontiera până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează faţă de cei doi şoferi cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, informează Poliția de Frontieră Română.

[videopress F1xM6H3t]