Autoturisme furate din Belgia și Marea Britanie, depistate la frontieră în posesia unor români

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Belgia.

În data de 19 mai, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean român H.O., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz, fabricat în 2016.

Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Belgia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna octombrie a anului 2018, din Germania, plătind suma de 17.500 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 65.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Autoturism căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră de la P.T.F Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetățean român care conducea un autoturism marca Land Rover, în valoare de 25.000 euro, care figura ca fiind căutat de către autorităţile din Marea Britanie.

În data de 16 mai 2019, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român, T.G., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca LAND ROVER, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Marea Britanie.

În urma analizei de risc cu privire la traficul internațional cu autoturisme furate, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit autovehiculului, în urma cărora au constatat că seria de caroserie poansonată nu prezintă elementele de formă și fond ale fabricantului, existând suspiciuni de contrafacere.

De asemenea, în urma verificărilor suplimentare efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în urmă cu trei zile din Marea Britanie, de la un cetățean englez, plătind suma de 18.500 de lire sterline  și nu ştia că acesta se află în atenția autorităților.

Drept urmare, autoturismul în valoare de 25.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire,  urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?