Avertizare călătorie UNGARIA: Sistemul pentru plata taxelor rutiere nu va fi disponibil începând de astăzi, ora 23.00

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că, având în vedere comunicatul de presă remis de Serviciul maghiar pentru Plata Taxelor de Drum (NUSZ), sistemul pentru plata taxelor rutiere din această ţară nu va fi disponibil începând cu data de 10 august, ora 23,00, până la data de 11 august, cel târziu până la ora 3,00.

MAE transmite că se va derula activitatea de mentenanţă periodică, ce va afecta atât clienţii care utilizează E-VINIETTE sau E-TOLL, cât şi utilizatorii de track-ere GPS instalate în sistemul de bord al vehiculului.

În intervalul menţionat, printre altele, nu va exista posibilitatea de a se efectua plăţi sau de a se reîncărca soldul.

Declaraţiile legate de taxa de drum pentru vehiculele dotate cu track-ere GPS vor fi acceptate în cazul existenţei soldurilor necesare, după finalizarea activităţii de mentenanţă.

În comunicat, se mai atrage atenţia asupra faptului că tronsoanele de drum cu taxă nu vor fi disponibile gratuit în timpul intervenţiilor de mentenanţă asupra sistemului, precizează MAE.

Se recomandă achiziţionarea dreptului de utilizare a drumului (E-VINIETTE, E-TOLL) înaintea perioadei de mentenanţă, de pe site-urile www.ematrica.nemzetiutdij.hu, respectiv www.HU-GO.hu, la oficiile de relaţii cu clienţii ale NUSZ (https://nemzetiutdij.hu) sau la partenerii acestuia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html, http://www.utinform.hu şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Un buzoian a condus în Ungaria și România sute de kilometri cu o mașină cârpită

Autocamion căutat de autorităţile din Ungaria, găsit la Nădlac II

UNGARIA: Șofer român de microbuz, condamnat pentru un accident grav comis după ce a condus 44 de ore

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!