Skip to content

Avertizare meteo IRLANDA. Furtuna Emma va aduce căderi masive de zăpadă

Irlandezii se aprovizionează şi îşi fac rezerve importante de pâine, pregătindu-se pentru furtuna Emma, care va aduce, conform prognozelor, cele mai importante căderi de zăpadă înregistrate în această ţară din 1982, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Codul roşul de zăpadă şi polei a fost anunţat pentru ziua de joi pe tot teritoriul ţării, iar autorităţile fac apel la populaţie să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar.

Unii dintre locuitori au decis să urmeze aceste recomandări cu rigoare şi şi-au făcut rezerve de hrană, iar fotografiile cu rafturile goale la zona de panificaţie din supermarketuri s-au răspândit pe reţelele sociale.

”Constatăm o creştere a celor care îşi fac rezerve înainte de sosirea furtunii”, a confirmat lanţul de magazine Lidl pentru AFP, precizând că a crescut comenzile pentru a-şi reumple rafturile.

Compania de retail Tesco a precizat marţi că a crescut comenzile pentru produse de panificaţie către furnizori cu 20% faţă de nivelul obişnuit, potrivit publicaţiei Irish Independent.

Pe Twitter, numeroşi internauţi se amuză de situaţie postând fotografii cu rafturile goale din zona de panificaţie.

”Se pare că locuitorii din Ferrybank şi Slieverue iau lucrurile în serios”, glumeşte un irlandez prezentând raioanele unui magazin unde laptele şi legumele fuseseră epuizate.

Hashtagurile #snowmaggedon (”apocalipsa zăpezii”) şi #breadwatch (”monitorizarea pâinii”) s-au răspândit pe reţelele de socializare, iar unele voci ironizează pregătirea exagerată pentru două zile de ninsoare.

Alţii profită pentru a împărtăşi reţete de pâine de casă, utile în caz de penurie, sau pentru a remarca faptul că toate varietăţile de pâine s-au vândut.

”Este un moment important pentru grâul spelta sau cerealele fără gluten, iar oamenii îşi spun că ‘până la urmă, este tot pâine”’, concluzionează, cu umor, un irlandez pe Twitter.